Tips Aandelen Kopen

Tips voor aandelen kopen kunnen veel mensen gebruiken. Ze hebben bijvoorbeeld last van stress tijdens het beleggen. Er is vaak angst om geld te verliezen. Of de keuze tussen kopen en verkopen kan niet gemaakt worden.

 

Het is bij beleggen van belang dat je niet uit emotie handelt, maar je verstand gebruikt. Zo neem je minder risico. De tips op deze pagina helpen je daar bij.

 
 

Tips Aandelen Kopen

Tips Aandelen KopenDe tips zijn voor beginners en ervaren beleggers. Door ze toe te passen gaan mensen vaak beter beleggen. Probeer het maar eens uit.

Tip 1 Koop kleine aandelen

Wanneer je grote posities bezit kan je schrikken van een negatieve koerswisseling. Je bent dan bang om geld te verliezen. Door kleinere aandelen te kopen zijn koerswisselingen minder effectief. Je zal dan niet gauw uit emotie handelen.

Tip 2 Vergeet de waarde

Denk niet aan de waarde van het geld. Door dat te doen schakel je emoties uit. Zo doe je geen dingen uit emoties maar op basis van je verstand. Uiteindelijk is geld ook gewoon maar een getal. Maar dat betekent niet dat je veel risico moet nemen.

Tip 3 Houd niet continu de koers bij

Door de koers steeds bij te houden krijg je juist een slecht beeld. Kleine koerswisselingen zeggen namelijk helemaal niets. Het is beter om regelmatig te kijken, bijvoorbeeld elk half uur. Zo zie je duidelijker in welke richting de koers zich beweegt.

Tip 4 Verspreid risico

Het wordt vaak gezegd maar veel doen mensen het niet. Verspreid je vermogen over meerdere aandelen. Mocht het met één van de aandelen minder goed gaan heb je kans dat een ander de klap opvangt. Spreiden kan heel makkelijk met indices, zoals de AEX.

Tip 5 Gebruik een goedkope broker

Banken zijn duur om bij te beleggen. De gemiddelde klant betaalt er €100,- aan kosten. Ook zijn er doorlopende kosten. Het is een vertrouwde weg voor veel mensen. Maar brokers zijn veel goedkoper en hebben vaak al meer dan 10 jaar ervaring.

Tip 6 Wacht af

Is het niet duidelijk in welke richting de koers zich beweegt? Of twijfel je te veel? Wacht dan gewoon een beter moment af. Kijk ondertussen naar andere aandelen waarbij je niet twijfelt.

 
 
 
 

Wat zijn de beste aandelen op dit moment?
Bekijk de laatste trends: