ABN Amro aandelen kopen

Alle populaire aandelen

Is ABN Amro aandelen kopen een slimme keuze? Misschien heb je recent wel een reclame gezien van ABN Amro waarin aangeboden word om bij de bank te beleggen. Dit is niet altijd zo voordelig. Er kunnen veel nadelen zijn bij een bank. Lees je dus eerst op deze pagina even goed in.

Handel nu in ABN Amro tegen zeer lage tarieven

 
 
Wil je handelen in de ABN Amro aandelen? Dat kan natuurlijk ook bij brokers!

Machine Learning ABN Amro koers

Ondanks dat de ABN Amro koers vrijwel altijd stabiel is, zijn er toch koerswisselingen waar men profijt uit kan halen. Bij CFD brokers kan er ook bij een omlaag gaande koers winst gemaakt worden door te verkopen.

Machine learning kan toegepast worden op koersen. Zodoende kan men ingewikkelde verbanden vinden tussen de koers uit het verleden en de huidige. Op deze manier zijn onderstaande afbeeldingen gegenereerd.

Betaal jij veel om te handelen?

Niet nodig! Handel vandaag nog tegen zeer lage tarieven.

Dit is géén advies! De afbeeldingen zijn slechts bedoeld als innovatieve feature van deze website. Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie op deze website.

Afbeeldingen vernieuwen ongeveer elke 7 uur.

Korte termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Lange termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Meer machine learning? Lees meer over machine learning of bekijk alle koersen.

Advies ABN Amro aandelen kopen: 7 nadelen van een bank

In veel gevallen ben je bij een bank slechter af. De grootste nadelen hebben we op een rij gezet. Hier zijn de 7 redenen waarom aandelen kopen bij een bank niet slim is.

Deze redenen gelden voor alle banken.

1 Banken zijn duur

Kosten

Aandelen kopen bij ABN Amro, of een andere willekeurige bank, kost vaak veel meer. De bank zal een nieuwe beleggingsrekening voor je openen. Voor deze rekening betaal je verschillende kosten voordat je überhaupt aandelen kunt kopen. Hier zijn enkele (onnodige) kosten die te vinden zijn op de website van ABN Amro:

NoemerKost gemiddeld
bij de bank
Servicekosten€ 70,50
Lopende kosten€ 108
Transactiekosten€ 100 (standaard)
Advieskosten€ 31
Valutakosten€ 5
Totaal:€ 314,50

Meer over kosten van aandelen bij banken en brokers.Een beginner betaalt een vermogen om bij de bank te mogen beleggen. En dan missen nog de kosten van de betaalrekening die je ook zelf moet betalen. Bij brokers zijn er alleen de spread kosten. Dat is veel goedkoper dan bij de bank.

Bekijk actueel advies voor ABN Amro aandelen
Blijf op de hoogte van de laatste trends:

2 Winst alleen mogelijk bij stijgende koers

Bij banken kan je vaak alleen winst maken op aandelen met een stijgende koers. Dat komt omdat aandelen alleen gekocht kunnen worden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om winst te maken bij een dalende koers?

Brokers werken met een CFD: Contract for Difference. Een van de voordelen is dat je aandelen ook direct kan verkopen, zonder het eerst in bezit te hebben. Zo kan je ook winst maken bij een dalende koers.

3 Gebruiksvriendelijkheid

De online beleggingsrekening van ABN Amro oogt niet erg gebruiksvriendelijk. Een belangrijk onderdeel dat wij misten was een grafiek met de historische aandelenkoers. Dat is voor beleggers een cruciaal onderdeel om keuzes mee te maken. Aan de online omgeving is nog een hoop te verbeteren.

Online Aandelen Kopen Webtrader

De echte brokers bieden een omgeving aan die op elk apparaat beschikbaar is. Zolang je een browser hebt kan je online in aandelen handelen. De koersen zijn hier wél goed te zien. Alle informatie is dus centraal te vinden zonder gedoe.

4 Minimale storting

Veel banken vragen een minimale storting van een paar duizend euro. Het is vaak niet mogelijk om met enkele tientjes te beginnen. De drempel ligt bij banken veel hoger. Voor een beginnende belegger is dat vaak te veel.

Mocht een bank geen minimale storting hebben komen de kosten weer als drempel naar voren. Daarnaast heb je bij een kleine inleg ook minder rendement. Daar moeten de hoge kosten van de bank nog van af. Je houdt bij de bank dus vrijwel altijd minder over.

5 Stugge klantenservice

We konden telefonisch niet steeds de juiste persoon bereiken die ons kon helpen. Per mail lieten antwoorden vaak lang op zich wachten. Uit meerdere klantreviews kunnen wij opmaken dat we niet de enige zijn. En dat terwijl een klantenservice erg belangrijk is. Een gemiste kans van ABN Amro!

6 Beperkt aanbod

Aanbod Beperkt

Banken hebben een kleiner aanbod van aandelen. Vaak heb je verschillende pakketten nodig om te kunnen handelen in andere financiële producten. Elk van deze pakketten brengen weer kosten met zich mee. Bij echte brokers heb je met één account toegang tot duizenden financiële producten. Je komt er dus vele malen goedkoper uit. Deze brokers hebben meer aanbod voor veel minder geld. Ook kan je er handelen in de ABN Amro aandelen.

7 Geen oefenomgeving

Brokers bieden een gratis oefenomgeving aan. Je kan hier zelfstandig handelen in aandelen met fictief geld. Bij banken ben je verplicht direct te beginnen met echt geld. Dat is vaak te een grote stap voor een beginner die het eens zou willen uitproberen.

Hoe presteert het ABN Amro aandeel?
Bekijk hoe ABN Amro aandelen presteren:

Bij ABN Amro aandelen kopen of bij een broker?

Bij de ABN Amro en andere banken ben je dus vrijwel altijd slechter af. Bij de CFD brokers is het aanbod vaak groter en zijn de kosten vaak lager. Dit is mogelijk omdat ze veel minder personeel nodig hebben dan bij de bank. Dat scheelt enorm in de portemonnee.

Waar zijn ABN Amro aandelen te koop?

Bij deze brokers kan je in de ABN Amro aandelen handelen. Ook bieden de brokers nog duizenden andere aandelen aan waar je in kunt beleggen. Na bovenstaande redenen lijken brokers een betere keuze om in aandelen te handelen.