Aegon aandelen kopen

Alle populaire aandelen

Aegon aandelen kopen is voor veel beleggers een belangrijke activiteit. Onder particuliere beleggers is het aandeel erg populair. Hierdoor werd de koers van het Aegon aandeel tot enorme hoogtes gedwongen.

 

 
Handel nu in Aegon aandelen tegen zeer lage tarieven
 
Echter moest Aegon tijdens de crisis gered worden door de Nederlandse staat. Met 3 miljard werden ze geholpen. Aegon kwam al gauw sterk terug: in 2011 was het geleende overheidsgeld alweer afgelost. De staat had er zelfs 1,1 miljard euro op verdiend.

 aegon aandelen kopen

Aegon is dus een erg sterk bedrijf. Het Aegon aandeel is daarom een zeer interessante optie.

 
 
 
 

Status van Aegon

De koers van Aegon blijft de laatste jaren erg stabiel. Dat is een indicator voor een solide en betrouwbaar bedrijf. Aegon is namelijk gevestigd in meer dan twintig landen in Europa, Amerika en Azië. Van oorsprong is het in Nederland opgericht.

 
 
 

Hoe presteert het Aegon aandeel?
Bekijk hoe de Aegon aandelen presteren:

 
 
 

Aegon biedt voornamelijk verzekeringen aan. De Aegon koers is daarom erg stabiel. Er ontstaan geen zeepbellen omdat er weinig innovatie is bij bedrijven met dit soort diensten. Het is aannemelijk dat de koers van het aandeel Aegon een reële waarde aangeeft.

Omdat Aegon een erg belangrijk Nederlands aandeel is, maakt het deel uit van de AEX. De Aegon koers heeft dus invloed op de Amsterdam Exchange Index.

 
 

Koersverwachting Aegon

Naar verwachting zal de koers van Aegon stabiel blijven. Het voorspelde koersdoel schommelt rond de huidige prijs. Over het algemeen spreken de analisten over Aegon niet heel positief.

Dit moet de belegger niet ontmoedigen om in het aandeel te handelen. Zelfs bij een negatieve koersverwachting kan er namelijk winst gemaakt worden door het aandeel te verkopen bij brokers.

De koersverwachting hangt voornamelijk af van de cijfers die Aegon behaalt. Deze gaan we nu bespreken.

 
 
 
 

Bekijk actueel advies voor Aegon aandelen
Blijf op de hoogte van de laatste trends:

  • Actueel advies over Aegon aandelen
  • Stap op het juiste moment in
  • Bekijk real-time informatie
  • Inzicht in de laatste trends
  • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

 
 
 
 
 
 

Cijfers Aegon

aegon cijfersDe cijfers van Aegon zitten de laatste jaren in de lift. De netto winst in 2017 was bijna vijf keer meer dan het jaar er voor. Het bedroeg bijna 2,4 miljard euro. Dat zijn erg mooie jaarcijfers van Aegon.

Daarnaast besparen ze elk jaar veel kosten omdat er steeds minder werknemers in dienst zijn. In 2015 waren er nog meer dan 31.000 mensen in dienst, terwijl dit er in 2017 nog maar 28.318 waren. De krimp komt waarschijnlijk door effectief gebruik te maken van automatisering.

Het dividend per aandeel bedraagt 27 cent. Er staan meer dan 2 miljard aandelen uit.

Naar verwachting zullen de netto winst cijfers van Aegon elk jaar toenemen. Het is verstandig om het nieuws rondom Aegon goed in de gaten te houden wanneer je handelt in de aandelen.

 
 

Waar Aegon aandelen kopen?

Aegon aandelen zijn te koop bij deze brokers. Ook bieden ze nog duizenden andere aandelen aan. Heb je nog nooit aandelen gekocht? Probeer dan eens de oefenomgeving uit.