ASML aandelen kopen

Alle populaire aandelen

ASML aandelen kopen doen veel mensen. Het wordt niet voor niets de parel van de AEX genoemd. Ze zijn de grootste chipgigant ter wereld met een marktaandeel tussen de 90 en 95 procent. Op gebied van technologie ligt ASML ver voor op concurrenten.

 
Handel nu in ASML aandelen tegen zeer lage tarieven
 
De koers van het ASML aandeel is niet zomaar 15 keer over de kop gegaan in de afgelopen tien jaar. ASML heeft een ijzersterke toekomstvisie en bied hoogwaardige technologie aan.

Dat hebben beleggers goed doorgekregen. Er lijken daarom genoeg redenen te zijn om aandelen te kopen van ASML. Maar is dat wel terecht?

Bekijk actueel advies voor ASML aandelen
Blijf op de hoogte van de laatste trends:

 • Actueel advies over ASML aandelen
 • Stap op het juiste moment in
 • Bekijk real-time informatie
 • Inzicht in de laatste trends
 • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

Slim om ASML aandelen te kopen?

ASML Aandelen Kopen

Aandelen kopen van ASML kan erg slim zijn. Met het enorme marktaandeel van tussen de 90 en 95 procent is ASML wereldmarktleider.

Ook ontwikkelen ze nieuwe technologiën zoals EUV: extreem ultraviolet. Door middel van EUV kunnen ze nog kleinere en zuinigere chips ontwikkelen.

Met deze technologie heeft ASML zelfs 100 procent van het marktaandeel in handen.

Bekijk in onderstaande video hoe belangrijk de EUV technologie voor ASML is.

Door deze monopolie zijn techgiganten afhankelijk van het Eindhovense chipbedrijf ASML. Bedrijven als Samsung en Intel willen natuurlijk graag deze nieuwe chips gebruiken in hun producten.

De ontwikkeling zal daarom de belangrijkste motor zijn voor verdere groei.

Samenvattend kunnen ASML aandelen slim zijn om de volgende redenen:

 • Enorm marktaandeel van 90-95%
 • Monopolie op nieuwe EUV technologie
 • Techbedrijven zijn daardoor afhankelijk van ASML

Machine Learning ASML koers

Machine learning kan toegepast worden op koersen. Zodoende kan men ingewikkelde verbanden vinden tussen de koers uit het verleden en de huidige. Op deze manier zijn onderstaande afbeeldingen gegenereerd.

Dit is géén advies! De afbeeldingen zijn slechts bedoeld als innovatieve feature van deze website. Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie op deze website.

Afbeeldingen vernieuwen ongeveer elke 7 uur.

Korte termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Lange termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Meer machine learning? Lees meer over machine learning of bekijk alle koersen.

ASML Concurrenten

ASML loopt ver voor op concurrenten. Met de innovatieve EUV chip hebben ze een monopolie in handen. De concurrentie van ASML kan hier vandaag de dag nog niet tegen op.

De grootste ASML concurrenten zijn:

 • Besi
 • Tokyo Electron
 • Applied Materials

Verwachtingen voor ASML

Interesse in ASML aandelen kopen?
Handel hier in de ASML koers.
De nieuwe EUV technologie geeft het bedrijf een unieke concurrentiepositie. Dit kan een positieve invloed zijn op de aandelenkoers van ASML.

Het zal niet gek zijn als het aandeel hierdoor nog vaker over de kop zal gaan.

Kort geleden voldeden de EUV-machines nog niet aan de eisen voor massaproductie. Er moesten nog een paar laatste stappen gezet worden.

Recent hebben TSMC en Samsung de eerste EUV machines van ASML ontvangen. Hiermee kunnen de eerste EUV chips geproduceerd worden. Deze chips maken nog maar gedeeltelijk gebruik van EUV. In latere machines zal dit verder uitgebreid worden. De massaproductie komt dus langzaam op gang.

Hoe presteert het ASML aandeel?
Bekijk hoe ASML aandelen presteren:

Bekijk in onderstaande video de vooruitgang van de EUV-machines.

Er staat inmiddels voor bijna 4 miljard euro aan orders bij ASML, en dat blijft toenemen.

Door al deze ontwikkelingen doet ASML het ontzettend goed. De veelbelovende toekomst kan het aandeel fiks laten stijgen.

Waar kan ik ASML aandelen kopen?

Aandelen kopen van ASML? Handel bij deze brokers in de ASML aandelenkoers. Daarnaast bieden ze nog duizenden andere aandelen aan. Een account maken is helemaal gratis. Daarnaast is er een oefenomgeving beschikbaar.