Beginnen met beleggen

Hoe kan ik beginnen met beleggen? Vroeger moest je hiervoor naar de chaotische beurs. Tegenwoordig is het niet meer zo moeilijk. Je maakt simpelweg online een account aan. Dit moet je wel zelf doen, anders blijft het handelsleventje een eigen fantasie.

beginnen met beleggen

Voordelen:

  • beginnen is eenvoudig
  • beleg waar jij wilt: thuis, op vakantie, onderweg, …
  • geen last van chaos op de beursvloer
  • gratis app waarmee je overal kunt beleggen

Handel nu in aandelen tegen zeer lage tarieven

Handelen is dus eenvoudiger dan je misschien had verwacht. Ook beginnen met beleggen? Met een paar muisklikken kun je van start.

Hoe kan ik beginnen met beleggen?

Iedereen kan beleggen mits je 18 jaar of ouder bent. Hier heb je geen speciale kennis of vaardigheden voor nodig. Sterker nog: vaak zijn mensen zonder economische achtergrond zeer goede beleggers.

Bij brokers kan je beginnen met beleggen. Beleggen kan in allerlei koersen:

  • Aandelen (koersen van bedrijven, bijv. Akzo Nobel);
  • Forex (koersen van valuta, bijv. EUR/USD);
  • Grondstoffen (koersen van bijv. Goud);
  • Crypto (koersen van bijv. Bitcoin);

Bekijk ook eens de populaire aandelen en de machine learning koers voorspellingen. Hier staan vaak verrassingen tussen.

Je kan met weinig geld al van start gaan. Met €100 kun je beginnen met beleggen. Beleg alleen met geld dat je niet per se nodig hebt.

Stappenplan: direct van start

Met dit plan heb je in 5 stappen je eerste belegging gedaan. Links uit het stappenplan:

beginnen met beleggen in 5 simpele stappen. stap 1: registreren. stap 2: kies een belegging. stap 3: kopen of verkopen? stap 4: bekijk je belegging. stap 5: ontvang of verlies het geld

Met dit handelsaccount heb je toegang gekregen tot honderden koersen. Je kunt nu beleggen waar en wanneer je wilt.

Kosten van beleggen

Beleggen kost tegenwoordig stukken minder dan vroeger. We kunnen dus stellen dat het goedkoper is geworden. Toch kun je nog veel besparen op kosten.

Let goed op de kosten als je gaat beginnen met beleggen. Je kunt namelijk makkelijk tot 8 keer minder kosten betalen. Dit geld kun je dus mooi in je eigen zak houden.

Lees meer op deze pagina over kosten.

Zonder risico beleggingservaring opdoen

Wil je liever zonder risico beginnen met beleggen? Dat is een verstandige keuze. Het wordt ook aangeraden om te beginnen in een demo account. Hier kan je eerst ervaring opdoen. Dit demo account ziet er precies hetzelfde uit als een echt handelsaccount. Zo ben je goed voorbereid als je met echt geld begint te beleggen.

In het gratis demo account krijg je €20.000 fictief geld. Hiermee kan je zonder risico de mogelijkheden even uitproberen. Het zal je opvallen dat beginnen met beleggen helemaal niet zo ingewikkeld is zoals je had gedacht.

De eerste €5.000 winst

Het is nu slim om eerst in het demo account een doel te bereiken. Probeer bijvoorbeeld €5.000 winst te behalen. Als dit lukt kun je het ook met echt geld gaan proberen.

Tips voor beginnende beleggers

Een fantastische tip voor beginnende beleggers is om eerst rustig een demo account te bekijken. Je voorkomt hiermee dat je onnodig risico neemt. Ga dus pas over op een echt account als je er klaar voor bent.

Bekijk de pagina beleggen voor beginners voor meer informatie.

Wist je dat het duur is om bij een bank te beleggen? Een gemiddelde klant betaalt er ruim €200 aan kosten. Als je begint met beleggen is het dus slim om voor een voordelige broker te kiezen. Zo houd je meer over.

Meer tips zijn te vinden op deze pagina.