Beleggen in Bitcoin

Alle populaire aandelen

Beleggen in Bitcoin brengt enkele risico’s met zich mee. Op deze pagina brengen we het risico in beeld. Ook proberen we je de andere nadelen in de Bitcoin handel te vertellen.

Vervolgens helpen je op weg door de eerste €5000 te behalen, zonder risico.

Risico’s van beleggen in Bitcoin

Beleggen in Bitcoin neemt risico met zich mee. Zoals je weet kan de Bitcoin heel abrupt stijgen en dalen. Bitcoin CFD beleggers halen zowel uit de dalende als stijgende koerswisselingen profijt.

Het risico heeft alles te maken met hoe de Bitcoin koers tot stand komt. De hoge volatiliteit (dat wil zeggen: veel beweging in de koers) staat in relatie met de niet-elastische eigenschap van de Bitcoin. Er worden namelijk niet meer Bitcoins geproduceerd bij meer vraag.

Meer vraag is wel een van de oorzaken waarom de Bitcoin koers stijgt. Door de koersstijging zijn vervolgens steeds meer mensen bereid om Bitcoins te minen. Maar… meer ‘miners’ betekent niet dat er meer Bitcoins geproduceerd worden. Het gevolg is dus een zeepbel in de koers.

Deze zeepbel zal knappen als veel mensen de Bitcoin gaan verkopen. Door de plotse verkoop komt de koers in een dalende trend. Andere beleggers schrikken hiervan en verkopen ook gauw de Bitcoins.

Probleem van Beleggen in Bitcoin

Bitcoins kun je onder andere kopen bij een Bitcoin exchange website. In december 2017 bleek echter dat het tijdens een hype erg lastig is om de Bitcoin te verkopen, en de mogelijke winst te innen.

Dit is een belangrijke reden om te beleggen bij een Bitcoin CFD broker. Hier handel je namelijk alleen in de Bitcoin koers en weet je zeker dat je de Bitcoin ook weer kan verkopen tijdens een drukke periode. Bij de brokers zijn dus geen wachtrijen (die wel bij de exchange websites zijn) om te kunnen handelen in Bitcoins.

Eerste €5000 zonder risico

Het is verstandig om eerst te leren om met de abrupte koerswisselingen om te gaan. Gelukkig kan je dit zonder risico doen.

Probeer eens in het gratis demo account een doel te bereiken. Haal bijvoorbeeld eerst €5000 winst. Als je een doel hebt bereikt kun je het ook met echt geld gaan proberen.

Bij Bitcoin CFD brokers kun je dus een demo account krijgen. Hier staat fictief geld op waarmee je kunt beleggen in de real-time Bitcoin koers.

 
Handel nu in Bitcoin tegen zeer lage tarieven
 

Verwachting Bitcoin

Als belegger ben je natuurlijk ook geïnteresseerd in de Bitcoin koers verwachting. Wij maken deze verwachting op basis van machine learning. De voorspelling vernieuwd ongeveer elke 7 uur.

Er zijn van ongeveer 1300 koersen voorspellingen te vinden op deze website. Laat ons weten wat je er van vindt. Let wel op: ga nooit blind uit van de voorspellingen.