Bitcoin kopen en verkopen

Bitcoin kopen en verkopen doen veel mensen bij een exchange website. Wat men vaak niet weet is dat hier nadelen aan kunnen zitten. Gelukkig is er ook een andere manier: Bitcoin CFDs.

Bekijk op deze pagina waarom Bitcoin CFDs een slimme keuze is om mee te profiteren van de koerswisselingen.

 
Handel nu in Bitcoin CFDs tegen zeer lage tarieven
 

Waarom Bitcoin CFDs om te profiteren van koerswisselingen?

De Bitcoin kopen en verkopen is erg populair geworden. Velen doen dit omdat ze verwachten dat de koers zal gaan stijgen. Ze surfen naar een Bitcoin exchange website en wisselen hier hun Bitcoins in. Maar is er niet een slimmere en eenvoudige manier om van de Bitcoin koerswisselingen te profiteren?

Als je wilt beleggen in de Bitcoin handel kun je het best voor CFDs kiezen om verschillende redenen:

Bitcoin hype: veel kopers en verkopers staan dagen in de rij

Geen inwissel problemen tijdens een hype
Zoals je weet worden transacties ongeveer elke 10 minuten verwerkt in het volgende blok (een oorzaak waardoor de Bitcoin koers abrupt stijgt en daalt). Één blok kan ongeveer tussen de 2000 en 4200 transacties verwerken. Dit veroorzaakt een probleem:

Toen de Bitcoin in december 2017 bijna de $20.000 bereikte, begon iedereen gauw de Bitcoin te kopen en verkopen. Er kwamen dus enorm veel transacties in het systeem die verwerkt moesten worden. Het gevolg was dat mensen dagen moesten wachten tot ze de Bitcoins konden inwisselen.

Hier zijn twee oplossingen voor:

  • je betaalt extra (‘fee’) om de transactie sneller te verwerken; de meest gegeven ‘fee’ heeft de meeste kans om verwerkt te worden.
  • je belegt in Bitcoin CFDs. Hierbij handel je simpelweg alleen in de koers. Tijdens een hype weet je dus zeker dat je de Bitcoin kunt kopen en verkopen.

Short gaan bij een dalende koers
Omdat je bij Bitcoin CFDs handelt in de koers kun je ook profiteren bij een daling. Dat is erg handig bij een zigzaggende Bitcoin koers.

Als je meer patronen in de Bitcoin koers hebt gevonden kun je met Bitcoin CFDs dus ook direct verkopen als je een daling verwacht.

Prognose Bitcoin koers

Als je Bitcoin wilt kopen en verkopen ben je ook vast benieuwd naar machine learning. Met deze techniek probeert men ingewikkelde verbanden te vinden in de Bitcoin koers.

De Bitcoin koers verwachting wordt ongeveer elke 7 uur vernieuwd. Let wel op: ga niet blind mee met de voorspelling.