Beurs Koersverwachting met Machine Learning

Machine Learning kan erg toepasselijk ingezet worden om een koers te voorspellen. Dankzij het machinaal leren kunnen ingewikkelde verbanden gevonden worden. Met het inzicht in deze verbanden probeert de slimme machine de beurskoers te voorspellen.

Op deze koersverwachtingen kunnen mensen gewogen besluiten nemen. Het is namelijk geen garantie dat de voorspelling klopt. Echter wordt het systeem wel steeds slimmer naar mate er meer historische gegevens beschikbaar zijn.

Koers voorspelling met machine learning

Slimme koers voorspellingen kunnen met machine learning uitgevoerd worden. Met machine learning probeert men dus met de historische data de toekomst te voorspellen. Dit is mogelijk voor allerlei koersen: van aandelen en forex tot opties en grondstoffen.

Grote financiële instellingen zijn sinds enkele jaren begonnen met het inzetten van machine learning bij het handelen. Zij zagen namelijk al in dat koersvoorspellingen een handig hulpmiddel is om mee te beleggen. Echter is machine learning niet iets dat je ‘even snel tussendoor’ implementeert. Hier is dus veel tijd en geld ingestoken.

Ook wij zijn al enkele jaren met machine learning bezig. In 2016 probeerde onze machine learning de eerstvolgende candle te voorspellen. Deze voorspellingen waren vaak nog erg onbetrouwbaar.

Dit jaar hebben we een nieuwe machine learning strategie ontworpen die bemoedigende resultaten laat zien. Onze machine learning maakt voor de 1, 5, 15, 30, 60 en 240 minuten timeframes een voorspelling.

Voor voorspellingen op de korte termijn zijn de 1, 5 en 15 minuten timeframes vaak nauwkeuriger. Terwijl voorspellingen op de langere termijn juist de 30, 60 en 240 minuten timeframes beter geschikt zijn.

Inmiddels worden er voor meer dan 1300 koersen voorspellingen gedaan.

Bekijk alle koers voorspellingen:

  • Voorspellingen voor meer dan 1300 koersen
  • Korte- en lange termijn voorspellingen
  • Elke 7 uur een nieuwe voorspelling
  • Tijdelijk gratis!

Voorbeeld van een voorspelling

Eind augustus 2017 lag de EUR/AUD koers op ongeveer 1.50. In dit voorbeeld hebben we onze machine learning alleen de data gegeven van vóór 1 september 2017.

Merk op dat de voorspelling (nog) geen rekening houdt met de beurstijden van een koers.


Korte termijn

Bij voorspellingen geldt: hoe verder je vooruit wilt kijken, hoe minder betrouwbaar de voorspelling zal zijn. Daarom voorspelt onze korte termijn voorspelling tot maximaal 12 uur in de toekomst (met behulp van de 1, 5 en 15 minuut time frames). Hieruit kwam de volgende voorspelling:

Voorspelling (tot 1 september 12:00):

Voorspelling korte termijn (voorbeeld)

Werkelijkheid:

Werkelijke koers

De voorspelling komt in grote lijnen overeen met de werkelijkheid. Vooral de 1 minuut voorspelling bleek deze keer erg goed:

  • Tot en met 09:00 is er in werkelijkheid een stijging geweest tot 1.5030. – de voorspelling had deze stijging ook verwacht, maar schatte deze tot 1.5050.
  • Na 09:00 kwam er in werkelijkheid een flinke daling die reikte tot 1.4870. – de voorspelling had deze daling ook verwacht, maar schatte deze rond 1.4900.

Lange termijn

Voor dezelfde periode als hierboven zijn de voorspellingen voor lange termijn uitgevoerd. Deze lange termijn voorspelling voorspelt tot maximaal 3 dagen in de toekomst (met behulp van de 30, 60 en 240 minuut time frames). Hieruit kwam de volgende voorspelling:

Voorspelling (tot 3 september):

Voorspelling lange termijn (voorbeeld)

Werkelijkheid:

Werkelijke koers

Bij deze voorspelling zaten de 60 en 240 timeframes in de buurt. Zoals is te zien bleef de koers inderdaad omlaag gaan, maar dan tot ongeveer 1.4880. Dat zat dus ergens tussen de voorspellingen in.

Voorspellingen inzien?

Geïnteresseerd in de machine learning voorspellingen? We delen al onze machine learning voorspellingen op deze pagina.