Obligaties kopen

Is obligaties kopen verstandig? Obligaties zijn minder risicovol dan aandelen. Daarom kiezen beginnende beleggers vaak voor deze beleggingsvorm.

Maar waar koop je obligaties? En wanneer kan je dat het beste doen?

Begin hier met handelen tegen zeer lage tarieven

 

Op deze pagina vind je de antwoorden op deze vragen.

Lees verder.

 
 
 
 

Wat zijn de beste Obligaties?
Blijf op de hoogte van de laatste trend:

  • Bekijk de beste Obligaties van dit moment
  • Inzicht in de laatste trends
  • Bekijk real-time informatie
  • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

 
 
 
 

Aandelen of obligaties kopen?

Kan je beter aandelen of obligaties kopen? Dat ligt er aan wat je liever hebt.

aandelen of obligaties kopenMet aandelen kan een hoger rendement gehaald worden. Dat betekent meer winst in minder tijd. Hier staat tegenover dat het risico hoger is.

Obligaties kopen is beter als je niet houd van risico. De meeste zekerheid heb je bij staatsobligaties. Dit zijn obligaties die je koopt van de staat. Een overheid gaat nou eenmaal niet zo gauw failliet. Maar het kan wel: denk bijvoorbeeld aan de torenhoge schulden van Griekenland.

Wil je aandelen of obligaties kopen? Je kan het natuurlijk ook beide uitproberen.

 
 
 

Wanneer en welke obligaties kopen?

Je kan het beste bedrijfsobligaties kopen wanneer er een hoog rendement tegenover staat. Wanneer je obligaties koopt is het verstandig om een overheid met weinig schulden te zoeken. Daar is het risico het kleinst.

wanneer obligaties kopenNatuurlijk kan je ook obligaties kopen van een bedrijf. Als er een onderneming wilt investeren worden er obligaties uitgegeven om dit te kunnen financieren. Wanneer dit bedrijf een goede reputatie en kredietwaardig is, kan dit een zeer goede keuze zijn.

Welke obligaties kan je het beste kopen? Een kredietwaardige onderneming of overheid zijn goede keuzes. Zorg er voor dat je onderzoek doet naar de reeds openstaande schulden. Dit geeft een goed beeld van de organisatie.

 
 
 
 

Bekijk actueel advies voor Obligaties kopen
Blijf op de hoogte van de laatste trends:

  • Actueel advies over Obligaties
  • Stap op het juiste moment in
  • Bekijk real-time informatie
  • Inzicht in de laatste trends
  • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

 
 
 
 
 
 

Risico obligaties

Het risico van obligaties is wanneer de verkoper bankrupt raakt. Als je obligaties koopt word je eigenlijk een schuldeiser. Je leent namelijk een bedrag uit tegen een bepaalde rentepercentage. Als de obligatieverkoper geen geld meer heeft is de investering lastig om terug te vorderen. Er zijn dan namelijk nog veel meer schuldeisers. Dit is het debiteurenrisico.

Om dit risico te verkleinen is het slim om na te gaan wat de onderneming met het geld gaat doen. Als je in dit idee geen vertrouwen hebt kan je beter niet investeren. Het risico van de obligatie is dan te groot.

Het risico en rendement van een obligatie staan vaak in verhouding. Wanneer het risico groter is zal het rendement vaak ook groter zijn. Kiezen voor het meeste rendement is dus niet verstandig.