Olie aandelen kopen

Alle populaire aandelen

Is olie aandelen kopen slim? Olie wordt in ieder geval voor bijna alle producten gebruikt. De welvarende wereldeconomie is afhankelijk van olie. Het wordt alleen steeds schaarser en kost de aarde miljoenen jaren om te maken.

 
Handel nu in Olie aandelen tegen zeer lage tarieven
 
 
Als het goed gaat met de economie neemt het verbruik in olie toe. Hierdoor wordt olie schaarser en stijgt de prijs. Aan de andere kant spreken de OPEC landen met elkaar af hoeveel olie er omhoog gepompt wordt. Zo kan de schaarsheid afgesproken worden en heeft men grip op de olieprijs.

Actueel inzicht in Olie aandelen
Blijf op de hoogte van de laatste trends:

 • Inzicht in Olie aandelen
 • Stap op het juiste moment in
 • Bekijk real-time informatie
 • Inzicht in de laatste trends
 • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

Olie aandelen kopen verstandig?

olie aandelen kopen

Is beleggen in olie verstandig? Omdat het een erg belangrijk product is wordt het veel verhandeld. De olie wordt alleen steeds schaarser. Dit kan zorgen voor mogelijkheden waar men van kan profiteren.

De prijs van olie kan erg schommelen. Een oorzaak hiervan is dat de olievelden vaak in een politiek minder stabiel gebied liggen, zoals bijvoorbeeld Syrië.

Nieuws uit deze omgevingen kan zorgen voor flinke koerswisselingen in de olie aandelen. Gevolgen kunnen zowel nadelig als voordelig zijn.

Advies olie aandelen

De olievoorraad wordt steeds minder, maar de vraag blijft vrijwel continu toenemen. Er is alleen één probleem: over veertig jaar is de olie op.

Door de voortdurend toenemende schaarste kan de olieprijs over een paar jaar daarom zomaar een aantal keer verdubbeld zijn.

In dat geval is het advies om nu olie aandelen te kopen verstandig en slim.

Hoe belangrijk olie is voor de wereldeconomie kun je zien in onderstaande video.

Welk Olie aandeel is het best?
Blijf op de hoogte van de laatste trend:

 • Bekijk de beste Olie aandelen van dit moment
 • Inzicht in de laatste trends
 • Bekijk real-time informatie
 • Informatie voor gevorderd en beginnend belegger

Beleggen in Olie van Nederlandse bedrijven

Natuurlijk kun je ook beleggen in olie van Nederlandse bedrijven. Denk hierbij aan de Shell aandelen. Voordeel van Shell is het vangnet van de Nederlandse overheid. De regering heeft er namelijk alle belang bij dat het goed gaat met Shell, omdat dit bedrijf een grote invloed heeft op de economische welvaart van het land.

Investeren in ‘groene’ olie

Olie zal in de toekomst moeten verdwijnen. De vervuilende eigenschap komt niet ten goede voor het veel besproken klimaat. Daarin is investeren in olie voor velen evident aan investeren in een slechter klimaat.

Gelukkig ben je minder schuldig aan de klimaatverandering als je gaat beleggen in Shell. Shell heeft namelijk aangegeven dat ze een grote rol willen spelen in de energietransitie. Zij weten immers dat ze niet op deze manier door kunnen gaan. Ook na de energietransitie willen zij nog steeds een hoofdrolspeler zijn op de wereldwijde energiemarkt.

ETF olie aandelen

Wat zijn ETF olie aandelen? Een ETF is één aandeel dat eigenlijk uit meerdere aandelen bestaat. In plaats van ETF kan het ook een olie tracker worden genoemd. Door in een ETF te beleggen verspreid je risico en vermogen.

Een olie ETF bestaat uit meerdere olieraffinaderijen van een bepaald gebied. Zo komt bijvoorbeeld Brent olie uit de Noordzee en is WTI olie afkomstig uit de Verenigde Staten.

Er zijn meerdere ETF olie aandelen die bij deze brokers te vinden zijn.

1 USO OIL

olie kopen

USO OIL is een ETF olie aandeel. Het geeft de prijs van olie weer dat uit de VS komt. USO wordt ook West Texas Intermediate (WTI) olie genoemd. Het afgelopen jaar is de USO met ruim 14% gestegen.

2 OIH OIL

OIH OIL bevat de 25 grootste olieraffinaderijen in de VS. De belangrijkste zijn:

 • Schlumberger
 • Halliburton

De afgelopen maanden is deze ETF met bijna 30% gestegen.

3 Brent olie

Brent olie komt uit vier plekken van de Noordzee: Brent, Forties, Oseberg en Ekofisk. Brent olie aandelen worden het meest gekocht. Daarom is het een goede prijsindicatie van olie.

Machine learning Brent olie koers

Brent olie is een populaire soort olie. Daarom ben je vast benieuwd naar de voorspellingen voor de Brent olie koers. Met machine learning probeert men de koers te voorspellen door inzicht te krijgen in ingewikkelde verbanden.

Let op! Vertrouw niet blind op de voorspellingen en adviezen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Afbeeldingen vernieuwen ongeveer elke 7 uur.

Korte termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Lange termijn:

Dit is géén advies!

Er is geen enkele waarschijnlijkheid dat de afbeeldingen overeen komen met de toekomst. Wij zijn niet aansprakelijk voor elke vorm van schade als gevolg van de aangeboden informatie.

Meer machine learning? Lees meer over machine learning of bekijk alle koersen.

Welk Olie aandeel is het best?
Bekijk hoe Olie aandelen presteren:

Investeren in olie aandelen

Wil je investeren in olie aandelen? Dat kan op verschillende manieren. Je kan handelen in bovenstaande ETF olie aandelen bij deze brokers. Je spreid hiermee risico en vermogen over meerdere aandelen.

Ook kan je handelen in de olieprijs per vat. Zoek dan bij de brokers gewoon naar olie.