Wat is een CFD Broker?

kostenCFD staat voor Contract for Difference. Bij CFD brokers kan je tegen zeer lage tarieven handelen in aandelen.

Vaak kan je er ook in grondstoffen, valuta en indices handelen. Dit gebeurt in een online omgeving die te bereiken is via het internet.

 

Jouw zekerheid bij CFD brokers: Als je €100,- hebt gestort om te beleggen, kan je nooit meer verliezen dan deze €100,-.

 
 

Voordelen van een CFD

Bij een CFD broker kan je gebruik maken van slimme voordelen. Daarom is het zeer geliefd onder beleggers. De belangrijkste voordelen staan hieronder.

 

1 Sneller resultaat

Bij CFDs wordt er vaak gebruik gemaakt van een hefboom. De hefboom wordt altijd aangegeven met een factor, bijvoorbeeld: 1:100. Dit betekent simpelweg dat als de koers met 1 cent stijgt, jij eigenlijk 100 cent winst maakt (100 keer zoveel dus).

Met de hefboom kan je dus sneller resultaten boeken. Anders kan er een hele lange tijd overheen gaan.

 

2 Lage kosten

Een CFD broker heeft tot 8 keer minder kosten dan een reguliere bank. Door de CFD is handelen ontzettend goedkoop. Dat komt omdat je direct met de CFD broker handelt.

 

3 Verkopen terwijl je het aandeel niet bezit

Bij een eerste aanschaf kan je direct kiezen voor verkopen. Dit kan omdat het CFD tussen jou en je broker is. Bij verkopen ontvang je geld van de broker als de waarde van het aandeel daalt.

 

CFD Brokers voldoen aan hoge eisen

Brokers moeten aan strenge eisen voldoen. Deze eisen worden door verschillende partijen gehandhaafd. Wij verwijzen alleen naar brokers die al meer dan 10 jaar ervaring hebben met het aanbieden van de dienst. Ze worden gecontroleerd door verschillende commissies en hebben een eigen licentie.

Waarom niet mijn eigen bank?

Misschien biedt je eigen bank ook wel een beleggingsrekening aan. Hier kan je natuurlijk voor kiezen. Het is een betrouwbare partij waar je al langer klant van bent.

Banken vragen alleen wel tot 8 keer meer kosten. Zonde, want dit gaat allemaal van je omzet af.

Bekijk de 7 nadelen van beleggen bij een bank. Verdiep je dus goed in de voor- en nadelen.